‹ Een gevaarlijke bruiloft?Eieren van de struisvogel ›
Nachtelijk wild
Gepubliceerd op 28-09-2010

Wilde woestijndieren zullen daar hyena's tegenkomen,

de bok zal naar zijn metgezel roepen;

ja, daar zal het nachtelijk ongedierte tot rust komen

en voor zichzelf een rustplaats vinden.

Jesaja 34: 14 (HSV)

Hoewel de tekst je een gevoel van ongemak geeft kan het nachtelijk leven in de woestijn soms erg mooi zijn. De Israel Nature and Parks Authority heeft onderstaande schitterende film op internet gezet, waar je o.a.  dieren als het stekelvarken (Hystrix indica), gestreepte hyena (Hyaena hyaena), de jakhals (Canis aureus), het wilde zwijn (Sus scrofa), de vos (Vulpes vulpes), de Egyptische moongose (Herpestes ichneumon), de wolf (Canis lupus), de wilde kat (Felis silvestris), de boskat (Felis chaus) en de mens (Homo Sapiens Sapiens) ziet.

Tip: Aren Maeir


Tags: Fauna, Jesaja, Natuur, Video, Woestijn
Gerelateerde onderwerpen: Jesaja, Natuur, Woestijn

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs