‹ GethsemanéEgyptische proselyten ›
Seks met de vijand is kosher (?)
Gepubliceerd op 04-10-2010

Mossad logoIn Trouw lezen we dat een rabbijn onderzoek heeft gedaan naar het feit of vrouwelijke agentes van de Israëlische geheime dienst Mossad buitenechtelijke seks mogen hebben als dat in het belang van Israël is en dat zijn conclusie is dat dit toelaatbaar is. Deze rabbijn die buitenechtelijke spionnenseks in de Joodse traditie toelaatbaar acht, beroept zich op meerdere Bijbelverhalen, zoals koningin Esther die haar vrouwelijke charmes gebruikte om de Perzische koning Ahasveros te weerhouden van de moord op duizenden Joden.

Nu is mijn kennis van de "Joodse traditie" niet zo groot, maar als eerste valt me op dat het aangehaalde voorbeeld van koningin Esther niet klopt. Ze was nl. getrouwd (weliswaar onder dwang, maar toch getrouwd). Daarnaast staat er in de Joodse wet Er mag onder de dochters van Israël geen hoer zijn; en er mag geen schandknaap zijn onder de zonen van Israël (Deut. 23:17). Weliswaar staat er in de NBV de toevoeging "bij de tempel", maar dat staat niet in de grondtekst. Er staat duidelijk dat het verboden is.

Het lijkt me dan ook dat deze rabbijn er een zeer vrije interpretatie op na houdt betreffende de diverse Bijbel-gedeelten.


Tags: Deuteronomium, Israël, Oorlog, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Oorlog, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken