‹ Quizvraag van de week (49)Acacia's ›
Maria Magdalena Kerk
Gepubliceerd op 18-10-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Een van de mooiste kerken (althans dat is mijn mening) van de buitenkant is de Maria Magdalena Kerk. Zoals de naam al aangeeft is deze kerk gewijd aan Maria Magdalena, die volgens het Evangelie van Markus de eerste was die Jezus zag na zijn wederopstanding. Om die reden staat hij dan ook op de Olijfberg.

Het is een Russisch-orthodoxe kerk die in 1881 werd gebouwd door Alexander III van Rusland, dit is onder andere te zien aan de 7 vergulden koepels, die je bij veel kerken uit de 16de en 17de eeuw in Rusland kan zien.

Voor hen die de kerk van binnen willen bekijken, is er een Virtuele Tour op internet te vinden.


Tags: Atlas, Israël, Jeruzalem, Kerken, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Jeruzalem, Kerken, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel