‹ Maria Magdalena KerkDodeZee rollen binnenkort online!! ›
Acacia's
Gepubliceerd op 19-10-2010

Ik zal in de woestijn de ceder zetten, de acacia, de mirt en de oliehoudende boom. Ik zal in de wildernis de cipres plaatsen, samen met plataan en dennenboom, opdat men ziet en erkent, bedenkt en tevens inziet dat de hand van de HEERE dit gedaan heeft, en de Heilige van Israël het geschapen heeft.

Jesaja 41:19-20 (HSV)

De acacia-boom wordt alleen in deze tekst genoemd, maar het hout van de acacia wordt veelvuldig in de Bijbel genoemd, verder zijn er enige passages waarin het een aanduiding is van een plaatsnaam (Num. 25:1; 33:49 Joz. 2:1; 3:1; Joel 3:18; Micha 6:5). Daar het de enige boom in de woestijn is van enige betekenis, is het niet verwonderlijk dat veel passages te maken hebben met de Exodus.


Tags: Acacia, Flora, Jesaja
Gerelateerde onderwerpen: Acacia, Jesaja

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs