‹ Niet langer verkozenNiet illegaal bezig... ›
Kerken: Eerbeek
Gepubliceerd op 26-10-2010

De kruiskerk is de plek waar de Protestantse Gemeente Eerbeek samenkomt. Helaas is er weinig van de geschiedenis van dit gebouw terug te vinden op internet. Volgens de schaarse informatie werd de kerk 150 jaar geleden gebouwd omdat de "Hervormde" mensen in Eerbeek graag een eigen kerk wilden zodat ze niet langer elke zondag naar Hall moesten lopen. Vijfenzeventig jaar later kwam er op dezelfde plaats een nieuwe kerk, omdat de oude in slechte staat was. De toren is nog van de oude kerk omdat die enkele jaren daarvoor was vernieuwd.


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL