‹ Caesarea in gevaarKerst komt eraan ›
Acacia langs de weg
Gepubliceerd op 28-10-2010

Enige tijd geleden werd ik door een aangetrouwd nichtje erop gewezen dat bij haar ouders een onbekende boom uit Israël zou staan. Zoiets maakt je meteen nieuwsgierig en toen ik in de kerk haar vader hierover sprak, zei hij dat het een boom was die geel bloeide en enigszins leek op een fluweelboom.

Ik vermoedde toen al dat het om een acacia-soort ging en beloofde dat als ik in de gelegenheid was om een keer bij ze langs te gaan. Van de week was het zover, ik moest toch toevallig bij hun in de buurt zijn, en besloot om even bij hun aan te wippen. Tijdens de koffie, werd al meteen een paar bladeren naar binnen gebracht, die ik meteen herkende als een acacia. Ik hoorde dat ze indertijd een stekje hadden gekregen van iemand anders die in Israël was geweest en toen een paar zaden had meegenomen. Na de koffie lieten ze me de schitterende boom zien en heb met mijn GSM de volgende foto's ervan gemaakt. Volgend jaar hoop ik een paar zaden ervan te krijgen en kan ik er één in mijn tuin plaatsen.


Tags: Flora

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech