‹ ChristenvervolgingLiefde en trouw ›
Ramat Rachel
Gepubliceerd op 29-10-2010

Vandaag was er een klein berichtje dat in Ramat Rachel (ten zuiden van Jeruzalem) een eeuwenoude tuin was ontdekt. Nu is men hier al langer bezig met opgravingen en dit bericht is dan ook oud nieuws. Desniettemin is dit een plek welke de moeite van het bezoeken waard is, zo kan men niet alleen genieten van de archeologische opgravingen, maar ook van de schitterende parken die daar zijn aangelegd met hun vergezichten op Jeruzalem en Bethlehem.

Welke plaats in de Bijbel met Ramat Rachel wordt bedoeld, daar lopen de meningen over uiteen. Aharoni claimt dat de plek Beth-cherem (Jer. 6:1) is waar het vuursignaal werd gegeven. Terwijl Mazar de plek identificeert met Netofa (2 Sam. 23:28; 1 Kron. 2:54).

Ramat Rachel


Tags: Archeologie, Atlas, Plaatsen, Ramat Rachel
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin