‹ ChristenvervolgingHerfst ›
Kerken: Antiochië (Antakya)
Gepubliceerd op 12-11-2010

De grotkerk van Petrus is één van de meer dan twintig vierde-eeuwse kerken ontdekt in Antiochië (Antakya). Volgens de overlevering werd deze grot gebruikt voor geheime vergaderingen van Antiocheense christenen om vervolging te vermijden. Volgens de traditie zou Petrus hier gepredikt en onderwezen hebben toen hij hier in de stad was (47-54 n.C.).

Antiochië heeft een grote rol gespeeld in de vroege verspreiding van het Evangelie van Christus. Nadat Stefanus was gestenigd, vluchtten veel discipelen naar Antiochië om aan vervolging te ontsnappen en verkondigden vervolgens het Evangelie aan de daar wonende Joden (Hand. 8:1; 11:19). Andere discipelen volgden spoedig en predikten het Evangelie aan de Grieken (11:20-21). Later werden Paulus en Barnabas naar Antiochië  gestuurd (eerste zendingsreis Hand. 13). Paulus begon en eindigde zijn tweede zendingsreis in deze stad en werd daarbij begeleid door Silas (Hand. 15:36-41; 18:22). Ook Paulus' derde zendingsreis begon in deze stad (Hand. 18:22-23).


Tags: Antiochië, Atlas, Kerken, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Kerken, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs