‹ ChristenvervolgingEgypte bij nacht ›
Gazellen
Gepubliceerd op 19-11-2010

Meisjes van Jeruzalem, ik bezweer je bij de gazellen, bij de hinden op het veld: wek de liefde niet, laat haar niet ontwaken voordat zij het wil.

Hooglied 3:5 (NBV)

Regelmatig wordt in de Bijbel melding gemaakt van gazellen en in Bijbelboeken als Hooglied wordt regelmatig een connectie gemaakt met de meisjes van Jeruzalem. In andere Bijbelboeken zien we dat het zelfde Hebreeuwse woord wordt gebruikt voor "sieraad, schoonheid" (Jes. 4:2, 13:19, 28:5, ev.).

In Israël zijn vele soorten herten, reeën en gazellen dat moeilijk is te bepalen welke specifiek soort wordt genoemd. Het beste is dan ook om de verschillende woorden die betrekking op deze dieren hebben als een soort verzamelnaam te zien.


Tags: Fauna, Hooglied

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij