‹ Israël vakantieNazareth ›
Quizvraag van de week (54)
Gepubliceerd op 21-11-2010

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Het was de vrouw van Simson die samen met haar vader werd verbrand (Richt. 15) omdat Simson uit wraak de korenvelden van de Filistijnen in brand had gezet. Wel zijn, zoals Tineke terecht opmerkte, aanwijzingen dat een overspelige dochter van een priester verbrand moet worden maar heb nergens in de Bijbel kunnen vinden dat dit echt tot uitvoering is gebracht.

De vraag van deze week:

Het maakt niet uit of je op een lange of korte reis gaat, je neemt dan altijd wel wat spullen mee. In de Bijbel wordt vermeld dat een Jood  één ding niet mee mocht nemen in zijn "buidel, reistas", wat was dit.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen