‹ Misplaatst vredeofferVijvers van Salomo ›
Quizvraag van de week (55)
Gepubliceerd op 28-11-2010

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Inderdaad het antwoord was dat een Jood geen tweeërlei gewicht mocht meenemen. We kunnen dit lezen in Deut. 25:13, veel reizende kooplieden uit die en latere perioden hadden de gewoonte om verschillende soorten gewichten  mee te nemen, zodat als ze iets inkochten een lichter  gewicht gebruikten (waardoor ze het product voor een lagere prijs konden kopen) en als ze verkochten  een zwaarder gewicht (waardoor ze een product voor een hogere prijs konden verkopen). Deze vorm van bedriegerij was verboden voor Joden.

De vraag van deze week:

In de Bijbel is sprake van de verering van verschillende vruchtbaarheidsgodinnen. Deze vruchtbaarheidsgodinnen "stonden ieder jaar weer op uit de dood", net zoals het uitgezaaide graan. In de Bijbel is er sprake van een Jood waarvan men dacht dat deze zo'n godin van de Opstanding predikte aan de omstanders. Wie was deze Jood en hoe heette deze godin (nb. niet in alle vertalingen wordt deze naam gegeven).


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs