‹ Oude Doos: Sneeuw in BethlehemGezegende Kerst ›
Polyglot Meme
Gepubliceerd op 15-12-2010

James McGrath schreef:

And so I've decided to start a meme, asking those tagged [basically, anyone who wants to] to list every language that they have made some sort of concerted effort to learn, even if they didn't get beyond the first lesson or so, or even if they are still learning it. No need to specify the degree of fluency in the blog post - if readers are curious how much Swahili you know, they can ask.

Dat is altijd leuk, vooral als je gaat kijken dat de meesten blijkbaar geen Engels kunnen of dit niet als een taal zien ;)

Punt is dat als je een taal hebt geleerd je deze moet onderhouden. Doe je dat niet dan ben je het binnen de kortste keren weer kwijt. Zo heb ik in de afgelopen jaren verschillende talen bestudeerd omdat ik ze op dat moment nodig had om bv. een paar boeken te lezen, of om in ieder geval een ander te begrijpen als hij zijn moedertaal sprak. Ik ben dan ook nooit verder gekomen dan een taal als een stuk gereedschap te gebruiken. In ieder geval hieronder mijn lijstje, met daarachter een indicatie hoe goed of slecht ik het nu nog kan:


Tags: Talen, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Talen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij