‹ BethlehemKerken: VEG Bennekom ›
Quizvraag van de week (58)
Gepubliceerd op 19-12-2010

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Schijnbaar was de vraag van vorige week lastig. Het eerste loflied vinden we nl. in Genesis 4:23 waar Lamech tegen zijn vrouwen Ada en Zilla spreekt Hoort mijn stem, gij vrouwen van Lamech! neemt ter ore mijn rede! Voorwaar, ik sloeg wel een man dood, om mijn wonde, en een jongeling, om mijn buile! In veel vertalingen komt dit niet zozeer als een loflied over, maar in het Hebreeuws zien we dat het hier om een bijzondere vorm van dichtkunst gaat, het is zelfs één van de oudste waar eindrijm in voorkomt.

De vraag van deze week:

In deze dagen vlak voor de kerst een vraag die hier mee te maken heeft. In de Bijbel is een verwijzing naar een plant die in het Nederlands wel eens "Ster van Bethlehem" wordt genoemd. Om welke plant gaat het en waar wordt die in de Bijbel genoemd.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij