‹ Oude Doos: Bron der WijzenNasleep van de Karmel brand ›
Absalom's haar
Gepubliceerd op 22-12-2010

Als hij zijn hoofd schoor – het gebeurde aan het eind van elk jaar aan het eind van elk jaar dat hij het schoor; omdat het hem te zwaar werd, daarom schoor hij het – dan woog dat hoofdhaar tweehonderd sikkel, naar het ijkgewicht van de koning.

2 Samuël 14: 26 (HSV)

Het is altijd moeilijk voor te stellen hoeveel haar Absalom nu had. Een shekel woog ongeveer 10 gram. Omgerekend is het gewicht van Absaloms haar dus 2 kg. Hoofdharen groeien 1 tot 1,5 centimeter per maand terwijl het gemiddelde gewicht van een pruik van menselijk haar van 9 cm lang ongeveer 82 gram is. Via een simpele berekening blijkt dat Absaloms haar ongeveer 219,5 cm lang was na een jaar. Dus een groei van 0,6 cm per dag!!

Hoewel ik zelf zo'n enorme haargroei meer als een levensgroot probleem ziet, zijn er altijd mensen die hier een commercieel succes uit willen halen. Men kan namelijk een haargroeimiddel kopen dat "Absalom" heet. Ik denk dat kaal zijn dan toch voordelen heeft.


Tags: 2 Samuel, Absalom, Humor
Gerelateerde onderwerpen: Absalom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin