‹ De Nieuwe GeschiedenisQuizvraag van de week (59) ›
Christenvervolging in Nederland
Gepubliceerd op 02-01-2011

In mijn vorige artikel schreef ik dat de christenvervolging steeds heviger wordt en wees ik erop dat ook in Nederland het steeds actueler wordt.

Terwijl ik vandaag de vele artikelen op mijn RSS-reader doornam, viel me onderstaand artikel op, welke consequent door de belangrijkste Nederlandse kranten werd genegeerd. Het betreft de invalide blogger "Henoch" die christen is en erg pro-Israël en die het volgende op zijn blog schreef:

Lieve vrienden,

Het nieuwe jaar 2011 is voor mij niet zo goed begonnen helaas.

Om 00:15 werden wij gebeld dat er allemaal politie rondom onze rolstoel-bus was, en ’n grote rookontwikkeling.

Bij nader onderzoek bleek met kwade opzet door een groepje jongelui (rot te moeten melden: van marokkaans/islamitische afkomst) een soort brandbom door de ruit van de bus gegooid te zijn, die vervolgens hard wegrenden.

De gehele voorkant en interieur is uitgebrand en dus kan de gehele bus als verloren beschouwd worden.

Dat dit bewust is gedaan blijkt uit het feit dat verder geen enkele auto uit de parkeerrij schade heeft opgelopen.

De bus draagt een aantal christelijke symbolen en dan schijnt het ‘normaal’ te zijn dat je op zulks bezit een aanslag mag plegen.

Ik ben er erg verdrietig over, en weet niet wat te doen, want ik ben mijn belangrijke vervoermiddel kwijt.

Wel weten en vertrouwen wij – door ons geloof – dat we in deze ook méér dan overwinnaar zijn in deze strijd!

Verleden jaar hebben we ook al een tegenvaller moeten verwerken toen er 2 bakstenen door de ruiten van de bus werden gegooid.

We kunnen boos worden, om wraak roepen, maar zoals ik op oudejaarsdag schreef: de christenvervolging is enorm toegenomen, niet alleen in verre landen, maar ook in Nederland zien we dat de haat tegen christenen steeds groter wordt. Ik verwijs dan ook naar het besproken gedeelte van 1 Petrus 4. Voor hen die deze blogger willen helpen of willen bemoedigen verwijs ik naar zijn blog, ook om de rest van zijn verhaal te lezen.


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden algemeen