‹ Tombe van Esther bedreigd?Hoeveel mensen maakten de Exodus ›
Oude Doos: Sycomoor
Gepubliceerd op 10-01-2011

De sycomoor is een bekende boom, waar ik in het verleden al eens over geschreven heb in verband met de profeet Amos. Op die foto liet ik toen een relatief kleine boom zien. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat de tollenaar Zacheüs (Luk. 19:4) in zo'n boom klom. In de Oude Doos vond ik een foto van een volwassen exemplaar en dan wordt het al een stuk duidelijker.

In zo'n boom kan je makkelijk klimmen en je verborgen houden tussen de vele bladeren, terwijl je zelf wel alles goed kan zien. Niet voor niets is het opvallend dat terwijl de anderen deze boom waar Zacheüs in was geklommen voorbijliepen, terwijl Christus stopt en omhoog kijkt en hem roept (vs. 5).


Tags: De oude doos, Flora, Lukas, Sycomoor
Gerelateerde onderwerpen: Lukas, Sycomoor

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken