‹ Quizvraag van de week (60)Oude Doos: Sycomoor ›
Tombe van Esther bedreigd?
Gepubliceerd op 10-01-2011

Volgens de Israëlische kranten Israël Today en ArutzSheva zouden de Iraniërs de tombe van Esther en Mordechai van de officiële lijst van monumenten hebben afgehaald. Of dit komt zoals deze kranten stellen, omdat in de ogen van de huidige Iraanse overheid Purimeen genocide was van de Joden op de Iraniërs, is mij niet geheel duidelijk. Natuurlijk wordt het feest Purim binnenkort weer gevierd, maar zover ik heb kunnen nagaan heeft dat in het verleden nooit tot problemen geleid. Na een mailtje met een Iran-kenner kreeg ik als antwoord : Het kan goed waar zijn, ze zijn wat aan het rommelen met de nationale feestdagen. Zo is de dood van de zesde imam sinds een tijdje een nationale rouwdag."


Tags: Esther, Tombe, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Esther, Tombe

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs