‹ DierenliefdeDe tien plagen: Luizen ›
Antisemitisme
Gepubliceerd op 16-01-2011

De beruchte Sheikh Raed Salah, die ieder historisch bewijs van Israël ontkent heeft weer een nieuw stokpaardje om Israël aan te vallen. Hij wil dat alle mezoeza's worden verwijderd van de poorten van de Oude Stad in Jeruzalem. Jameel van de blog The Muqata, heeft de volgende vertaling van een artikel dat verscheen in de Ma'ariv:

The Israeli Northern Branch of the Islamic Movement, led by Sheikh Raed Salah, is now demanding the removal of all "Mezuzot" on the gates of Jerusalem's Old City.

According to the movement, the mezuzot are an attempt to Judaize the "Arab heritage" of the Old City.

In a statement issued by the movement, it stated that during a patrol in the Old City, they saw mezuzot on the various gates, and Jews touching the mezuzot as they passed through the gates.

"This is a disgusting attempt to Judaize the Arab and Islamic heritage of the Old City," the statement said, "and all the relevant Islamic institutions are called up to to act quickly to remove the mezuzot."

Mahmoud Abu Atta, spokesman for the institution "Mossad Al-Aqsa" said that he sees these mezuzahs "as continued attempts to Judaize the Old City. A Mezuzah is put on the door of a Jewish home yet this [the Old City of Jerusalem] is an Arab city."

Voor hen die het niet weten, een mezoeza is een klein opgerold stukje perkament, beschreven met de Bijbelteksten uit Deut. 6:4-9 en 11:13-21, om de Joden te herinneren aan hun beloften richting God. Het perkament wordt in een metalen, houten, stenen of glazen doosje gestopt en wordt vervolgens aan de rechter deurpost bevestigd op een dusdanige manier dat het weer geen vat kan hebben op de inhoud.


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel