‹ De tien plagen: SteekvliegenDe tien plagen: Veepest ›
De Oude Doos: Athlit
Gepubliceerd op 20-01-2011

In deze reeks van de oude doos vandaag de plaats Athlit, ik had hem ook in de wekelijkse Bijbelquiz kunnen zetten, want waar komt deze plaats voor in de Bijbel. In de meeste vertalingen wordt het weergegeven als Kartha en komt slechts eenmaal voor in de Bijbel en wel in Jozua 21:34. Dankzij de gedetailleerde beschrijving in dit hoofdstuk heeft men deze plaats kunnen identificeren met het tegenwoordige in het noorden aan de zee gelegen Athlit.

Helaas is er weinig over uit de Bijbelse tijd, echter voor geïnteresseerden van de kruisvaarders is dit een plek waar men schitterende ruïnes kan vinden. Hieronder een tweetal foto's, voor meer verwijs ik naar de speciale fotogalerij die hiervoor is gemaakt.


Tags: Atlas, De oude doos, Kartha, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen