‹ ChristenvervolgingMegiddo ›
Dadelpalm
Gepubliceerd op 21-01-2011

Vorig jaar zomer schreef ik over mijn perikelen met de dadels en de plannen om de zaden hiervan te poten. Ik vermelde toen al dat je ontzettend veel geduld moet hebben met palmbomen. Het ontkiemen kan enkele weken (tot maanden) duren. Daarna krijg je na een jaar een spriet, om vervolgens ieder jaar een paar erbij bladeren te krijgen, waarbij de palm eerst in de dikte groeit. Je mag van ongeveer 5 jaar uitgaan voor je mag spreken van een klein boompje van ongeveer een meter tot anderhalf meter hoog.

Maar goed in juni vorig jaar pootte ik een aantal zaden in een pot en deze week is er een klein sprietje te zien van 4 cm. Ik mag dus zeggen dat ik een Bijbelse boom rijker ben geworden. Sommigen zullen zeggen dat zo'n sprietje nog geen boom is, maar laten we zeggen het begin is er. Nog een paar jaar en ik heb mijn eigen dadels.


Tags: Dadelpalm, Flora, Tuin
Gerelateerde onderwerpen: Dadelpalm

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel