‹ De tien plagen: Zweren en blarenSchorpioenen ›
Thekoa
Gepubliceerd op 25-01-2011

... Amos, een schapenfokker uit Tekoa. ...

Amos 1:1 (HSV)

Thekoa is een plaats die meermalen wordt genoemd in de Bijbel, maar (denk ik) toch het bekendst is geworden als de woonplaats van de profeet Amos. Eigenlijk stelt het plaatsje, ongeveer 17 km zuidelijk van Jeruzalem, ook tegenwoordig weinig voor.

Oorspronkelijk was het herbouwd door koning Rehabeam (2 Kron 11:6), en we weten dat een tijd daarvoor de legeroverste Joab een wijze vrouw hier vandaan heeft gehaald voor zijn eigen politieke doeleinden (2 Sam. 14:2). Verder  is er nog een passage in Jeremia (6:1) waaruit blijkt dat het een militair vestingstadje was. De laatste melding is in 2 Kronieken 20:20 als koning Josafat naar de woestijn van Thekoa trekt.


Tags: Amos, Atlas, De oude doos, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken