‹ Zonde ligt op de loer...Christenvervolging ›
Israël schuld van oproer Midden-Oosten?
Gepubliceerd op 03-02-2011

Als we de laatste nieuwsberichten mogen geloven, dan zou Israël de schuld zijn van de verschillende opstanden in het Midden-Oosten.

Natuurlijk is dit grote onzin, maar er zijn altijd mensen in de wereld die dit soort antisemitische onzin uitkramen. In plaats van nuchter naar de situatie te kijken en je ziet dat niet Israël maar de dictators die heersen in Tunesië, Egypte, Yemen en Jordanië de bevolking al lange tijd onderdrukt.  Daarnaast is Israël helemaal niet gebaat dat verschillende van deze dictators nu het veld moeten ruimen, want ondanks dat het geen vrienden zijn waren de afgelopen jaren toch een periode van relatieve rust. De kans is nu groot dat andere dictators zoals de moslimbroederschap aan de macht komen, omdat er geen andere "democratische" partijen zijn die sterk genoeg zijn om aan de macht te komen.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat veel westerse leiders zo makkelijk roepen dat Mubarak moet opstappen en dat het daarna allemaal veel beter zal worden. In mijn opinie zullen andere dictators komen die meer anti-westers zijn en nog meer anti-Israël. De gevolgen van deze oproer zullen geen vrede brengen, maar alleen maar oorlog.

Egypt, Mubarak, Obama, Cairo, Moslem Brotherhood, Elections, Middle East, Islamists, Hamas, Gaza, Hezbollah, Lebanon, Ayatollah,Iran : Dry Bones cartoon.


Tags: Cartoon, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken