‹ Quizvraag van de week (64)Kerken: Spankeren ›
Oude Doos: Pitom
Gepubliceerd op 06-02-2011

In onze reeks van de Oude Doos, deze keer een foto van Pitom. Pitom was  één van de steden die volgens Exodus 1:11 werd gebouwd voor de farao door gedwongen arbeid van de Israëlieten. In de meeste vertalingen staat dat het behoorde tot de schatsteden of voorraadsteden, de betekenis van de Hebreeuwse term ‘ārê misəkənwōṯ is niet geheel zeker, we komen deze uitdrukking ook tegen bij sommige steden van koning Salomo (1 Kon. 9:19; 2 Kron. 16:4). In de Griekse Septuagint wordt het vertaald met πόλεις ὀχυραί "sterke [of "vesting"] steden". Zeer waarschijnlijk was de stad een vestingstad om Egypte te beschermen tegen binnenvallende nomaden en andere vijanden. Dit verklaard ook de ligging aan de rand van Egypte en de Sinaï woestijn.


Tags: Atlas, De oude doos, Egypte, Pitom
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Egypte, Pitom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel