‹ MuggenChristenvervolging ›
Tzahal
Gepubliceerd op 17-02-2011

Soms verbaas ik me hoe diep de haat bij sommige mensen voor Israël zit. Zo konden we in de Barneveldse krant het volgende bericht lezen "Oproep verstoring Israël-concert in Barneveld". Het betreft een concert van Tzahal georganiseerd door Christenen voor Israël.

Als je het krantenartikel leest dan valt op dat degene die tot deze verstoring oproept niet met voornaam in de krant wil (heeft zij iets te verbergen?). Niet opmerkelijk is  dat Vrienden van Sabeel Nederland, een stichting die onder meer internationale bekendheid wil geven aan de positie van Palestijnse christenen in Palestina en Israël, deze actie ondersteund. Deze stichting die altijd pertinent zwijgt over de grote vervolging van christenen door de Palestijnse Arabieren, maar het niet bezwaarlijk vind om een Kairos-document te promoten waarin gesuggereerd wordt dat de Joden de "grote vervolgers" zijn.

Het zijn deze wolven in schaapskleren die de oproep doen om een gezellig avondje uit te verstoren. Weliswaar zijn er nog mensen als Ben Kok die met ze in gesprek willen, maar ik denk dat dit zinloos is. Ik schat nl. deze mensen van Sabeel niet kundig genoeg om mijn twee vragen te kunnen beantwoorden:

  1. Hoeveel christenen zijn er vervolgt en gedood door de Israëliërs?
  2. Hoeveel christenen zijn er vervolgt en gedood door de Palestijnen?

Voor hen die de antwoorden niet weten: Er zijn er nul gedood door de Israëliërs. Het tweede antwoord is wat lastiger omdat niet precieze cijfers bekent zijn, maar alleen al in de Gaza strook zijn er meer dan 12.000 de afgelopen jaren verdwenen (zeer waarschijnlijk vermoord), op de "West Bank" zijn er zoveel "verdwenen" dat tijdens het laatste kerstfeest in Bethlehem er acteurs nodig waren om als "christen" te spelen en de verwachting is dat de resterende 40.000 christenen zullen verdwijnen als de bescherming door de Israëliërs wegvalt en het gebied autonoom wordt.

Uit deze antwoorden blijkt dat deze vrienden van Sabeel het dus niet te doen is om de vervolgde christenen, maar om gewoon een avondje gezellig rotzooi te schoppen.


Tags: Antisemitisme, Christenvervolging, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme, Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen