‹ Bier drinkenChristenvervolging ›
Bier (2)
Gepubliceerd op 24-02-2011

Gisteren had ik het al kort over bier drinken. Theodor reageerde met "Naar mijn weten zegt de Bijbel niks over bier". Echter in de Bijbel wordt bier meestal vertaald met sterke drank, komt in het NT in Luk. 1:15 voor als σικερα "sterke drank"; In het OT het Hebreeuwse שכר, Aramees שכרא (sikera) beiden afgeleid van Akkadisch shikaru= gefermenteerd graan water = bier.

In de oudheid zien we dan ook regelmatig dat er geschreven wordt over het drinken van "gefermenteerd graan", zoals het Akkadisch kleitablet uit 3100-3000 v.C., wat hiernaast is afgebeeld, over de bereiding hiervan.

Verder nog een afbeelding uit Egypte waar we een paar Egyptenaren zien genieten van bier. Let op het rietje, waarmee werd voorkomen dat ook allerlei muggen en ander kleine vervuilingen werden gedronken. Denk aan het artikel over de mug die werd weggefilterd in Mat. 23:24 “Blinde leiders zijn jullie, die uit hun drank de muggen ziften, maar een kameel wegslikken.”


Tags: Bier, Lukas, Mattheüs, Uncategorized, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Bier, Lukas, Mattheus, Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs