‹ Ark van Noach vs Toren van BabelOmhakken van bomen... ›
Dwaalleraars
Gepubliceerd op 26-02-2011

Regelmatig lees je in christelijke tijdschriften en/of blog over allerlei nieuwe uitwassen. Misschien door de vele ervaringen ben ik misschien sceptisch of over-kritisch geworden. Zo kwam ik vanochtend het artikel "TRIN: Lachen, gieren, brullen" tegen op de blog StaatGeschreven. Ik ben zelf niet naar die bijeenkomst geweest, dus ik ben volledig afhankelijk wat ik op deze blog lees en de filmpjes deel 1, 2 en 3 die bij één van de commentaren staat.

Als eerste het getuigenis van Mattheus van der Steen dat er in Mozambique 200 doden zijn opgestaan. Klinkt natuurlijk enorm mooi, maar waarom wordt hiervan geen melding gemaakt in de kranten (zou toch wereldnieuws moeten zijn). Heb zelfs nagevraagd bij de verschillende overheidsinstanties van Mozambique die heel welwillend waren om me te helpen, maar dat bij hun hiervan niets bekend was. Hetzelfde over de vele genezingen in Birma, Marten Visser heeft dit onderzocht en durfde zelfs zijn toekomst hieraan te verbinden, maar ook hij kon geen enkele persoon vinden die genezen was. Terwijl het toch heel makkelijk zou moeten wezen om met één van deze genezen personen, of iemand die dood is geweest op de proppen te komen.

Wat opvalt is dat ook de collecte op een zeer vreemde manier gebeurd, men krijgt een machtigingsformulier waarop men moet kiezen tussen 50, 100 en 250 euro. Dat zijn me nogal een bedragen, en blijkbaar is geld in een collectezak niet meer goed genoeg. Dit is een heel andere situatie dan het arme weduwvrouwtje die zonder dat iemand het zag haar hele vermogen (1 penning = stuiver) weggaf, zonder dat iemand haar hiertoe dwong.

Zoals gezegd heb ik ook nog de moeite gedaan om de filmpjes te bekijken. Naast allerlei mensen die regelmatig in onnatuurlijke kronkelingen in beeld komen, hoor je allerlei  vreemde woorden. En dit zou tongentaal moeten zijn, hoewel de uitleg ontbreekt die volgens de Bijbel (1 Cor. 14) nodig is.

Met al deze vaagheden, die ook nog eens niet met de Bijbel zijn te verenigen, blijf ik zeer sceptisch. Temeer daar ook op mijn vragen (breng me in contact met een genezen of uit de doden opgestane persoon), ontwijkend wordt geantwoord. Ik zou een ongelovige zijn, ik zou hun klakkeloos moeten geloven. Of zelfs, laat de Bijbel nou maar de Bijbel. Maar juist in de Bijbel lees ik dat er "valse christussen en valse profeten opstaan, en zullen grote tekenen en wonderheden doen, alzo dat zij (indien het mogelijk ware) ook de uitverkorenen zouden verleiden." (Mat. 24:24) en dat is de reden waarom dit soort zaken getoetst, onderzocht moeten worden.

En na deze toetsing blijven te veel openstaande vragen open. Vragen, die niet alleen door de personen zelf beantwoord hadden kunnen worden, maar ook niet vanuit de Bijbel worden beantwoord.


Tags: Dwaalleer, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs