‹ Quizvraag van de week (68)Kerken: Kootwijk ›
Hoe groot is de Ark van Noach?
Gepubliceerd op 06-03-2011

Volgens Genesis 6:15 waren lengte, breedte en hoogte van de Ark van Noach respectievelijk 300, 50 en 30 el. Dat is in meters ca. 135 x 22,5 x 13,5 m. Maar wat zeggen die getallen, vandaar dat ik vandaag maar eens een aantal vergelijkingen heb getrokken om iets meer visueel inzicht te krijgen.

Zo vond ik op internet dat de grootste walvis de Blauwe Vinvis is met een lengte van 33 meter en de allergrootste dinosauriër de Argentinosaurus die wel 40 meter kon halen. Terwijl een middelgroot vliegtuig als de Boeing MD 90-30 toch nog ruim 43  meter is (incl. staart zelfs 46 m) en dan 155 personen kan vervoeren. Met een beetje photoshoppen krijg je dan onderstaand plaatje:


Tags: Ark van Noach, Ark van Noach + Zondvloed, Eenheden, Genesis

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech