‹ De "el" in de Siloam-inscriptieHoe groot is de Ark van Noach? ›
Quizvraag van de week (68)
Gepubliceerd op 06-03-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De vraag van vorige week was moeilijk, want na een paar dagen kwam zelfs het verzoek om een hint te geven. Maar daarna was het vrij gemakkelijk, het was Josef, ook wel Barnabas genoemd (Handelingen 4:36-37).

De vraag van deze week:

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien hoe regeringsleiders reageerden op Wikileaks. Nadat ze eenmaal wisten wie al hun geheimen lekten werd er verwoed jacht gemaakt op deze personen die onderdoken. Ook in de Bijbel lezen we van een situatie waar een koning boos is dat al zijn politieke plannen zomaar bekend werden en ook hij ging op jacht naar de persoon die deze geheimen lekte. Echter in plaats van dat deze persoon op de vlucht slaat, biedt hij zijn vervolgers een maaltijd aan. Wie was deze persoon.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij