‹ Vreemde letters: VayikraRoos van Saron ›
Arabische lente kan begin van einde PVV zijn
Gepubliceerd op 09-03-2011

Dit citaat las ik las ik in een krantenbericht van Trouw, naar aanleiding van een uitspraak van CDA'r Marnix van Rij. Volgens hem zou de PVV de Arabische revoluties moeten omarmen. "Mensen die het vrijheidsideaal nastreven, maar wel op een positieve manier. Toch heeft de partij een probleem. Hoe kan de PVV nu aan de bang gemaakte kiezers in Nederland uitleggen wat er in Tunesië, Egypte en Libië gebeurt? Is dit de totalitaire revolutie van de islam die de essentiële waarden van de westerse democratie wil vernietigen? Het is niet voor niets oorverdovend stil bij de PVV en gelijkgezinde partijen in West-Europa."

Zonder in te gaan op de politieke idealen van de PVV of de CDA kan ik wel uitleggen wat er nu in de genoemde landen gebeurt. In Egypte zijn sinds de revolutie meer christenen vermoord, meer kerken vernield dan het hele jaar daarvoor. En de stroom van berichten over de zware christenvervolging zwelt iedere dag aan.

De berichtenstroom uit Tunesië is wat moeizamer maar ook uit dit land komen geruchten dat zowel christenen als joden het nu zwaarder hebben dan in de periode van de vorige dictator. Uit Libië heb ik op dit moment geen betrouwbare berichten, maar het lijkt erop dat de christenen zich bewust stil houden en zich voorbereiden op het ergste. Ondertussen is er een ware uitbarsting van christenvervolging in andere moslimlanden of gebieden zoals Pakistan, Ethiopië, Afghanistan, Irak, Turkije en vele andere landen. Zie voor een overzicht mijn wekelijkse lijsten van christenvervolging.

Ondanks dat de christenvervolging langzaamaan genocide vormen begint aan te nemen zien politici als Minister Rosenthal geen verband tussen de toenemende christenvervolging in de overwegend islamitische landen. In ieder geval kan de politicus Marnix van Rij niet zeggen dat ik mij oorverdovend stil heb gehouden en ik hoop dat hij in plaats van deze prietpraat eens gaat nadenken waarom hij nog lid is van een partij die zich christelijk noemt, maar het niet op wil nemen voor de vervolgde christenen.

Ik zie dan ook in deze Arabische lente weinig zonneschijn maar wel met veel stormen die de (christelijke) minderheden terroriseren, met of zonder PVV.


Tags: Achtergronden Christenvervolging, Christenvervolging, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech