‹ Sociale mediaOnline boeken: Meggido ›
Het kleinste zaadje?
Gepubliceerd op 21-03-2011

Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een mosterdzaad, dat iemand nam en in zijn akker zaaide. Dat is wel het kleinste van al de zaden, maar als het opgegroeid is, is het het grootste van de tuingewassen en het wordt een boom, zodat de vogels in de lucht een nest komen maken in zijn takken.

Mattheüs 13:31-32 (HSV)

Natuurlijk zijn er kleinere zaden dan die van de mosterd, de Wolffia globosa den Hartog & van der Plas is een plant die net zo groot is als een zaadje van de mosterd, de vruchten (met de zaden) zijn dus nog kleiner.

Maar dat wordt niet in de gelijkenis bedoeld, het mosterdzaadje was in de vroegere agrarische cultuur van  Israël het allerkleinste zaadje en inderdaad als het tot een volwassen plant is geworden behoort het met zijn 2-3 meter lange stengels tot de grotere tuinplanten.


Tags: Flora, Mattheüs, Mosterd
Gerelateerde onderwerpen: Mattheus, Mosterd

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken