‹ ChristenvervolgingCeders herkennen ›
Masada
Gepubliceerd op 25-03-2011

Soms kan een mens echt gelukkig zijn, zo kreeg ik van mijn nicht Mirjam een heleboel schitterende foto's van Israël ter beschikking voor mijn Bijbel in Beeld encyclopedie. Het is werkelijk te veel om allemaal op te noemen, ze is van de Golan in het noorden tot Eilat in het zuiden geweest en heeft overal foto's van.

Om jullie een beetje mee te laten genieten, zijn vandaag een aantal van het fort Masada geplaatst. Zo zien we op de foto hieronder hoe mooi een en ander is gerestaureerd. De zwarte lijn geeft aan dat alles wat er onder is, het oorspronkelijke wat de archeologen hebben gevonden. Alles boven de lijn is toegevoegd om de indruk te geven hoe het oorspronkelijk was.

Op deze foto krijgt men een beeld hoe dicht de verschillende gebouwen op elkaar stonden, maar ook dat het er vele waren.

Nu lijkt dat allemaal niet zo indrukwekkend, maar men moet wel bedenken dat Masade boven op een rots ligt en dat heel veel van deze stenen via een smal en stijl pad naar boven zijn gebracht. Hij stijl het is, laat deze foto zien.

Wie meer foto's van Masada wil zien, zie de Bijbel in Beeld waar naast de foto's van mijn nicht ook diverse van anderen staan.


Tags: Archeologie, Masada, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Masada, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken