‹ De amandelboom bloeit...Quizvraag van de week (71) ›
Wat is dat voor een gebruiksvoorwerp...
Gepubliceerd op 26-03-2011

Nieuwe KLY-Website over gebruiksvoorwerpen uit het oude Israël is online.

Het Engelstalige project van de כלי database is vandaag online gegaan. Het Hebreeuwse woord kĕlī kan zowel "pot, pan" betekenen als ook "gebruiksvoorwerp". Met name richt de database zich op Hebreeuwse woorden die te maken hebben met het gewone dagelijkse leven. Door zoveel mogelijk beschikbare informatie over de woorden te verzamelen proberen de onderzoekers de oorspronkelijke betekenis op het spoor te komen.


Tags: Gereedschap, Hebreeuws, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Gereedschap, Hebreeuws

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker