‹ Wat is dat voor een gebruiksvoorwerp...Zullen moslims Israël als staat erkennen? ›
Quizvraag van de week (71)
Gepubliceerd op 27-03-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De vraag bleek niet al te moeilijk te zijn, inderdaad heeft deze afbeelding te maken met de Pesach, het betreft nl. de Seder maaltijd. De matses worden niet op het bord gelegd maar op een aparte schaal, daarnaast zijn al een aantal andere ingrediënten opgegeten. Het ei symboliseert de maaltijd die vlak voor de exodus werd gegeten, de groene blaadjes zijn de bittere kruiden. Tot slot het bot is het bot van een lam en niet van een kip als symbool van het paaslam. Wie meer wil weten over de maaltijd zie hier.

De vraag van deze week:

Soms lijkt het alsof iemand een enorm goed zakenman is, maar op een gegeven moment kan het gebeuren dat zo'n iemand door de mand valt. Een persoon heeft het zo bont gemaakt dat hij omgerekend voor tientallen miljoenen euro's schulden had gemaakt. Je zou kunnen zeggen een soort voorloper van Dirk Scheringa. Hoe liep het met deze Bijbelse persoon af.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Korting op je studieboeken