‹ De woestijn zal bloeien als een roos...Saffraan: een stukje geschiedenis ›
kerken: Varsseveld
Gepubliceerd op 29-03-2011

De afgelopen maanden was het een grote bouwput in het centrum van Varsseveld, dat eindelijk tegen zijn einde begint te lopen. Meestal is het dan zo dat het na zo'n grote verbouwing er (naar mijn mening) niet mooier op wordt. In Varsseveld moet ik zeggen dat ze er echter zeer goed in zijn geslaagd. Er is een schitterend gebouw in de plaats van de oude gekomen, waardoor de Grote kerk, ook wel Laurentiuskerk van de Protestante gemeente veel beter uitkomt. De geschiedenis van deze kerk gaat terug tot de 11de, misschien zelfs 10de eeuw. Na verschillende branden, verbouwingen en herstellingen is deze kerk een opvallende verschijning. Voor hen die meer van de geschiedenis willen weten, verwijs ik naar de website van de kerk waar deze uitvoerig wordt beschreven.


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin