‹ Saffraan receptenChristenvervolging ›
Natuur in lijdenstijd: Vijgenboom
Gepubliceerd op 07-04-2011

En leer van de vijgenboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak al zacht wordt en de bladeren uitspruiten, dan weet u dat de zomer nabij is.

Markus 13:28 (HSV)

Aan het einde van Zijn loopbaan sprak Jezus verschillende waarschuwingen over de wederkomst. Zo lezen we dat de zon verduistert zal worden, de sterren uit de hemel zullen vallen en andere dingen zoals  uitbarstingen van oorlogen die eerst gebeuren zullen. Vervolgens wijst Christus op de vijgenboom, welke in de winter zijn bladeren verliest en pas vrij laat in de lente de takken zacht worden en de bladeren pas zichtbaar worden.

Op dit moment staat de amandelboom in bloei, een deel van de anemonen zitten al behoorlijk in het blad en ook diverse andere Bijbelse planten laten duidelijk merken dat de lente is begonnen. De vijgenboom is wat voorzichtiger, de takken die eerst erg bruinachtig waren beginnen langzaam groen te worden en zijn wat zachter dan in de winter. De knoppen zullen over een week, misschien twee weken opengaan en de eerste kleine vijgenblaadjes zullen zichtbaar worden. Pas als het zomer is dan zal ook deze in volle glorie staan. Het is deze eigenschap die Jezus hier aanhaalt, als Hij verwijst naar de eindtijd en naar Zijn lijden.


Tags: Flora, Pasen, Vijgenboom
Gerelateerde onderwerpen: Pasen, Vijgenboom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken