‹ 1700 archeologische plekken via GoogleMapsEik of Terebint? ›
Factsheet Joods‐religieus slachten
Gepubliceerd op 12-04-2011

Gisteren schreef ik al iets over het verbod op onbedwelmd slachten en wat dat voor impact heeft op het Joods-religeus slachten. Vandaag geef ik een samenvatting van een Factsheet die is uitgegeven door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, het volledige rapport is hier te vinden.

Dier – Mens

De PvdD wil aan dieren mensenrechten toekennen. Dit is de grondslag voor het wetsvoorstel. Echter, hoe belangrijk dierenwelzijn ook is, een dier is geen rechtssubject, maar een (bijzonder) rechtsobject (advies Raad van State (31 571‐4 par. 1).

Als het dier gelijk staat aan de mens, heeft de mens niet het recht het dier te houden, laat staan voor consumptie te doden; op welke wijze ook! Alleen daarom al kan het PvdD‐wetsvoorstel onmogelijk gesteund worden.

Wetenschappelijk onderzoek ‐ onvoldoende gefundeerde conclusies

Feiten en fictie rond de sjechieta (Joods‐religieuze slacht)

Vrijheid van godsdienst

De rest van het volledige rapport is hier te vinden en zeer de moeite waard van het lezen.


Tags: Jodendom, Politiek, Shechita, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Jodendom, Politiek, Shechita, Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij