‹ INRILente ›
Notaris en erfgenaam
Gepubliceerd op 23-04-2011

Het verbaast me altijd weer hoe mensen zich bezig houden met de godsdienst. Zo zijn er hele volksstammen die jaar in jaar uit zich bezig houden met theologie en in het bijzonder de hogere Bijbelkritiek. Boeken vol worden geschreven of die punt of komma wel correct is, er is denk ik dan ook geen enkel onderwerp meer wat al eens is uitgekauwd.

Dit soort mensen doen me erg denken aan een notaris, ook deze man heeft flink gestudeerd om ervoor te zorgen dat alles juridisch correct is. Hij weet als geen ander hoe je zaken moet verwoorden en hoe je iets tot in detail op moet schrijven. Want als hij een fout maakt dan zou dat een erfgenaam flink geld kunnen kosten. Daarom dat hij zich geheel inzet om een foutloos testament neer te schrijven.

Maar de theologen en hogere Bijbelcritici maken één fundamentele fout, door zo te sleutelen aan de Bijbel alsof zij de notaris zijn. Zij vergeten dat de Bijbel het testament is dat God heeft gemaakt voor Zijn erfgenamen. Door zich als notaris op te stellen weten zij misschien alles van iedere punt en komma, maar krijgen ze die erfenis niet. Want niet de notaris, maar de erfgenaam krijgt wat in het testament staat.

Het is goed om de Bijbel, Gods testament, te lezen en te bestuderen. Maar dan wel vanuit het perspectief van een erfgenaam en niet vanuit het perspectief van de notaris die alles wil weten zonder er zelf ooit deelgenoot van te zijn.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen