‹ Vanavond mijn Bijbeltuin op TV GelderlandChristenvervolging - Egypte ›
Bijbelquiz van de week (76)
Gepubliceerd op 08-05-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Het was Elisa die werd uitgescholden voor kaalkop door kinderen en vervolgens kwamen er 2 berinnen die in totaal 42 van hen verscheurden. (2 Kon. 2:23-24)

De vraag van deze week:

Als je in Israël bent wordt ieder gesprek begonnen met shalom ("vrede") en ook in het Nieuwe Testament kom je veelvuldig de spreuk "vrede zij u" tegen. Het is dan ook een goede gewoonte om zo een gesprek te beginnen waar wij nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar is het slim om dit ook 's ochtends vroeg te doen?


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech