‹ Bijbelquiz van de week (76)De moerbeiboom ruist ›
Christenvervolging - Egypte
Gepubliceerd op 08-05-2011

Sinds de Arabische lente is begonnen in Egypte, valt het op dat de hoeveelheid meldingen van aanslagen op christenen flink is toegenomen. Bijna iedereen was blij dat Mubarak eindelijk van het toneel was verdwenen en nu zou eindelijk de verfrissende democratie kunnen beginnen. Verboden groepen als de moslimbroederschap werden gelegaliseerd zodat ze mee kunnen doen met de eerstvolgende verkiezingen. Voorlopig houden de militairen de macht in handen.

Wat we nu zien in deze democratische omgeving, welke wordt toegejuicht door Obama en de politici van de EU, is dat "sektarische" moslimgroeperingen (een andere naam voor de moslimbroederschap en andere al-Qaida gelieerde groeperingen) de touwtjes steeds steviger in handen nemen. Kerken worden wekelijks in brand gestoken, Kopten en andere christenen worden bijna dagelijks vermoord, en christelijke meisjes (vaak jonger dan 12 jaar) zijn continue zowel op straat al in huis niet meer zeker van hun veiligheid. Ze worden verkracht of ontvoerd om in moderne slavernij verder te leven of zelfs om uitgehuwelijkt te worden met een moslim uit één van deze sektarische islamitische groeperingen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen met gevaar voor eigen leven vluchten naar andere landen. We moeten deze Arabische lente dan ook meer zien als een Khamsin, een alles verzengende droge woestijnwind gepaard met grote zandstormen uit Saudi-Arabië. Deze islamisten die nu opstaan missen niet iets maar zijn rechtgeaarde islamieten die de oproep in de koran (soera 5:51; 8:59-60; 9:5, 14, 29; 47:4) in praktijk brengen. De term islamist is dan ook niets anders dan een links westerse benaming voor gelovige islamieten en dient alleen maar om een mist op te werpen over de echte aard van de islam.


Tags: Achtergronden Christenvervolging, Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij