‹ Dille (Mat 23:23)Munt (Mat. 23:23; Luk. 11:42) ›
Morgenochtend: Conjunctie van planeten
Gepubliceerd op 09-05-2011

Vanaf morgenochtend en de daarop volgende dagen is er een schitterende conjunctie te zien van de planeten Mercurius, Venus, Mars en Jupiter. Dit is interessant om te bekijken daar veel geleerden er van uitgaan dat de Ster van Bethlehem ook een conjunctie van planeten is geweest.

Een conjunctie is een samenstand van planeten, dat houdt in dat vanaf de aarde bezien het lijkt of ze op één plek aan de hemel staan. Als je dit evenement wil bekijken dan moet je vroeg opstaan, het beste kun je het zien een uur voor zonsopgang en dan natuurlijk op een donkere plek waar geen verlichting is met zicht op de oostelijke horizon (de plek waar de zon opkomt).  Het dichtst bij elkaar en dus misschien ook de mooiste waarneming is in de ochtend van 11 mei als Jupiter en Venus het dichts bij elkaar staan. Let erop dat als de zon opkomt Venus nog enige tijd helder te zien is.

Hieronder een animatie van wat je kan zien:


Tags: Astronomie, Conjunctie, Uncategorized, Video
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie, Conjunctie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker