‹ Kerken: MidslandAtheïstische oplichterij ›
Explosieve meloenen
Gepubliceerd op 18-05-2011

Van de week konden we in de krant lezen dat genetisch gemanipuleerde watermeloenen de ongewenste eigenschap hadden dat ze kunnen ontploffen. Jim West ziet er nog de humor van in, maar we kunnen ons met hem afvragen of we wel deze genetisch gemanipuleerde zooi moeten eten.

Familie van deze vrucht is de kolokwint (Citrillus Colocynthis) en de vruchten van deze heeft uit zijn eigen al de eigenschap dat ze exploderen, dit noemen ze autochorie, de plant produceert een stof die water aantrekt, waardoor de vruchten onder een spanning van wel 6 bar komen te staan. Als iets of iemand dan de vrucht aanraakt, breekt de steel af waarbij de vrucht op de grond valt en zijn inhoud, het slijmerige vruchtvlees met tientallen pitten, wegspuit met een snelheid van meer dan dertig kilometer per uur en tot twaalf meter ver. Op deze manier verspreid de plant zich.

Het grappige is dat deze plant in de Bijbel wordt genoemd in de geschiedenis van de profetenzoon die het veld ingaat om eten te zoeken voor Elisa (2 Kon 4:39). Deze persoon had het geluk dat de vruchten niet explodeerden, maar dat ze slechts enorm bitter smaakten.


Tags: 2 Koningen, Flora, Kolokwint
Gerelateerde onderwerpen: Kolokwint

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel