‹ Bijbelquizvraag (77)Bidden tegen een muur ›
Terug naar de grenzen van voor 63
Gepubliceerd op 23-05-2011

De afgelopen dagen stonden de kranten vol van het statement van Obama dat Israël een groot deel van zijn land moest afstaan en terug moest naar de grenzen van 1967. Dat dit terecht door Netanyahu werd afgewezen, omdat dit voor Israël een levensgevaarlijke situatie zou opleveren, werd nog eens fijntjes door Hamas bevestigd dat die welke grens er ook zou worden getrokken Israël niet zou erkennen. En in de verschillende Arabische kranten kon je Abbas zien met als "Palestina" geheel Israël.

Blogger Cranmer opperde dan ook dan ook de opmerking waarom dan niet terug naar de grenzen van 63 v.C. (zie onderstaande kaart). Immers de Joden hebben daar door alle eeuwen heen altijd in grote meerderheid gewoond en pas de afgelopen eeuw trokken veel Arabische migranten daar naar toe.

Mijn eigen conclusie is dan ook dat het Obama helemaal niet gaat om vrede in het Midden-Oosten, waar ook een plek is voor Israël of christenen. We hebben dit al kunnen zien in landen als Egypte, waar dankzij de visie van Obama er nu meer christenen worden vervolgd als in de periode daarvoor. Het gaat hem erom om zo snel mogelijk de islam te laten verspreiden, dat dit ten koste gaat van grote groepen mensen of zelfs democratische landen, maakt hem niets uit. Laten we hopen dat bij de eerst volgende verkiezingen de Amerikanen begrijpen dat ze met Obama een koekoeksjong in hun nest hebben en op een echte Amerikaan stemmen.


Tags: Israël, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken