‹ Een geschiedenis over Palestina/IsraëlBijbelquizvraag (78) ›
Insecten en ander gefriemel...
Gepubliceerd op 28-05-2011

De laatste dagen ben ik nauwelijks aan schrijven toegekomen, omdat het gewoonweg enorm druk is. Zo ging ik vanochtend vroeg, samen met mijn dochter, naar de insectenbeurs in Wageningen. Nu moeten jullie niet meteen denken dat ik zo'n freak ben die helemaal lyrisch wordt als er over deze beesten wordt gesproken, want ook dit soort mensen komen naar dit soort beurzen. Ik zag dan ook heel wat mensen die zelfs meenden dat ze een insect waren (zie foto).

Maar de reden is dat insecten zeer interessante dieren zijn en het was een kans om deskundigen eens te horen spreken over welke dieren je nu allemaal in je achtertuin kan vinden. Of hoe kun je je tuin vlindervriendelijk maken. En natuurlijk waren er ook een hoop exotische insecten te zien, zoals deze handpalm grote wandelende takken (tenminste dat denk ik).

Natuurlijk werd ook aan de inwendige mens gedacht, er was ook een korte cursus waarin gepromoot werd hoe heerlijk insecten zijn. Johannes de Doper die een voorliefde had voor sprinkhanen had het zeker kunnen waarderen dan zijn voorkeurshapje op smaak werd gebracht met chocolade. Of wat te denken van overheerlijk ijs met honing en meelwormen? Je begrijpt dat na het zien van al deze heerlijkheden we bij de koffie een heerlijk stuk appelgebak met slagroom EN zonder insecten hebben gekocht, want we blijven Nederlanders ;)


Tags: Evenementen, Fauna, Insecten, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Insecten

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs