‹ Realisten en reactionairenBiblioblogNED Top 30 ›
Antisemitisme in de buurt
Gepubliceerd op 31-05-2011

In de verschillende kranten die ik op internet lees wordt dagelijks melding gemaakt van antisemitische uitlatingen, waarvan sommige op conto van politici gezet kan worden. We moeten dan ook niet vreemd opkijken dat het steeds dichter in de buurt komt en dat het bij nader inzien al langer woekerde.

In krant 'De Stad Amersfoort' stond afgelopen maandag de volgende onderstaande brief:

Donderdag 24 mei waren wij onderweg met een rouwstoet vanuit Hoogland naar Rusthof in Leusden. Rond 14.15 uur reden wij, - een rouwauto en twee volgauto's -, op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Bomenbuurt bij Vreeland. Op het fietspad daar reed een groep Marokkaanse kinderen, ze konden ons gemakkelijk bij houden, want wij reden niet zo hard. Zij riepen ons na, ze jouwden ons uit; ,,Joden, Joden, Joden''. De chauffeurs van deze auto's, allen van Christelijke huize, vinden het niet erg om voor Joden uitgemaakt te worden, persoonlijk beschouw ik het zelfs als een erenaam. Maar het feit, dat deze kinderen dit naar rouwende mensen, die een dierbare overledene aan het wegdragen zijn, dit toeroepen, is een schrijnend teken, een heel pijnlijke zaak. En ja, het gebeurde niet in Caïro, of in Tripoli, maar hier in Nederland, hier in Amersfoort. Buiten het feit om dat dit getuigt van elk gebrek aan respect en fatsoen, is het ook een verschrikkelijke vorm van antisemitisme, zoals we nog niet zo heel lang geleden hoorden vanuit Amsterdam, en dus nu ook vanuit Amersfoort. Ik hoop dat vele Nederlandse en Marokkaanse ouders dit lezen, dat Moskeebestuurders dit lezen, ja leerkrachten en politici en dat we met ons allen er alles aan zullen gaan doen, zodat dit bij een incident blijft.

Helaas blijkt dat dit niet een incident is, gisteravond was er een Jood bij mij op bezoek uit Amersfoort en die wist te vertellen dat deze begraafplaats in de buurt van een verpauperde stadswijk ligt en dat dit soort 'incidenten' zeer regelmatig voorkomen.

Laten we hopen dat de politie niet alleen een notitie maakt van deze gebeurtenis, maar nu eens in actie komt en dit soort gepeupel aanpakt. Het lijkt mij nuttiger werk, dan de hele dag in een campingstoeltje achter een bosje langs de kant van de weg zitten in de hoop iemand te betrappen die per ongelijk niet zijn kilometerteller in de gaten heeft gehouden.


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Rachelle Stephanie