‹ BiblioblogNED Top 30Biblioblogging Carnival – Unsettled Edition ›
Ongedierte
Gepubliceerd op 02-06-2011

Hij sprak, en er kwamen steekvliegen en muggen in hun hele gebied.

Psalm 105:31 (HSV)

In de Bijbel worden verschillende soorten insecten genoemd en in de meeste gevallen is het niet geheel duidelijk om wat voor soort het precies gaat. In de meeste gevallen is het een soort verzamelnaam waarmee dan een specifiek kenmerk wordt bedoeld. Zo ook in bovengenoemde tekst, of het nou om muggen, muskieten, dazen of luizen gaat, er is sprake van stekende insecten.

Nu weet ik niet zoveel van insecten, maar heb veel ervaring met de soort die zijn affectie wil tonen door mij te steken. Vooral gebieden als de Boschplaat op Terschelling of de Balg op Schiermonnikoog zijn in sommige perioden van het jaar vergeven van dit ongedierte en ik stel mezelf altijd de vraag waar ze van leven als ik er niet ben. In ieder geval gisteren zag ik binnen op de boekenkast een soort mug zitten die ook nog eens fotogeniek was, ze bleef tenminste rustig zitten terwijl ik foto's van haar maakte. En zeg nou zelf is dit insect van nauwelijks één centimeter lang niet een schoonheid met haar transparante vleugels.


Tags: Fauna, Insecten, Mug
Gerelateerde onderwerpen: Insecten, Mug

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin