‹ Bijbelquizvraag (79)Niet arm of rijk... ›
Cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners
Gepubliceerd op 06-06-2011

Vanaf september 2011 wordt D.V. in Lunteren een cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners georganiseerd. Deze duurt een jaar en omvat zestien avonden. Het ligt in de bedoeling om bij voldoende belangstelling vanaf sept. 2012 een vervolgcursus te organiseren. Vanaf het derde jaar kunt u dan desgewenst diverse leescursussen volgen.

Het doel is om het Oude Testament in het Hebreeuws te leren lezen en vertalen.

Speciale vooropleiding is niet vereist. De ervaring heeft geleerd dat motivatie belangrijker is dan vooropleiding!

NB: U mag geheel vrijblijvend (zonder enige kosten) de eerste twee avonden bijwonen en dan pas besluiten of deze cursus aan uw verwachtingen beantwoordt of niet.

Plaats: In een zaal van het Westhoffhuis aan de Dorpstraat 28 (dit is de hoofdstraat) in Lunteren (vlak bij de Oude Kerk)

Tijd: dinsdagavond 1x per twee weken; tijdens de vakanties worden er geen lessen gepland.

Indeling van de avond:

19.45 inloop met koffie/thee

20.00 1e lesuur

20.50 koffiepauze

21.00 2e lesuur

21.50 sluiting

Docent:

De docent is Dr. Pieter A. Siebesma uit Lunteren. Hij heeft ruime ervaring in het geven van Bijbels Hebreeuws.

Boeken:

U dient aan te schaffen:

 J.P. Lettinga – T. Muraoka, Grammatica en Hulpboek van het Bijbels

Hebreeuws, Leiden 1996, 10e of latere druk. Oudere drukken kunt u ook gebruiken (via Marktplaats kunt u die tweedehands aanschaffen).

 P.A. Siebesma, Handleiding Bijbels Hebreeuws, Lunteren 2008 (voor kopieerprijs aan te schaffen bij de docent)

Voor het eerste jaar is het bezit van een Hebreeuwse bijbel of woordenboek nog niet noodzakelijk. In de Handleiding vindt u hierover meer informatie.

De ervaring leert dat het aanschaffen van boeken op het gebied van Hebreeuws niet eenvoudig is. Daarom kunt u ze, desgewenst, via mij aanschaffen. U kunt dat op uw bon aangeven.

Kosten:

Het cursusgeld bedraagt 95 Euro per semester. U tekent per semester in en aan het eind van ieder semester bepaalt u of u verder wilt of niet.

Graag t.z.t. (na de eerste twee keer ) over te maken naar:

Postbank 552033 t.n.v. Mevr. M. Siebesma, Da'at,

Molenparkweg 26, 6741 Zr Lunteren o.v.v. "Eerstejaars cursus Hebreeuws, dinsdagavond”

U kunt zich opgeven telefonisch (0318-483231) of via email (pasiebesma at solcon dot nl). Heeft u vragen over de cursus, dan kunt u de docent mailen of bellen.

Verdere informatie:

- Ieder semester wordt afgesloten met een tentamen. Dit is niet verplicht, maar vooral bestemd voor degenen die later theologie willen studeren en zo vrijstellingen willen behalen voor Hebreeuws. Een aantal studenten hebben in het verleden bij het Instituut Da’at Hebreeuws gevolgd en vrijstelling verkregen bij de RU-Utrecht.

- Het jaar wordt afgesloten met een gezellige avond. Gestreefd wordt om (net als in afgelopen jaren) dhr. Joop Akker, secretaris van Hadderech, de Vereniging van Jesjoeá Hammasjieach belijdende Joden uit te nodigen, die ons zal leren een Hebreeuws Bijbelgedeelte met elkaar synagogaal te zingen (het zogenaamde lajenen).


Tags: Evenementen, Hebreeuws, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Hebreeuws

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL