‹ ChristenvervolgingBijbelquizvraag (80) ›
Dartelende kalfjes
Gepubliceerd op 11-06-2011

en u zult naar buiten gaan en dartelen als kalveren uit de stal

Maleachi 4:2 (HSV)

Vanochtend las ik deze tekst en meteen vielen me een aantal dingen op. Als eerste blijkt uit deze tekst dat vroeger de koeien ook op stal gingen. We weten dat de Egyptenaren dit ook deden, maar het is leuk om zoiets alledaags ook in de Bijbel tegen te komen.

Het tweede wat opviel, is de manier waarop de kalveren naar buiten gaan: dartelend. Iedereen die dit heeft gezien weet precies wat er mee wordt bedoeld. Na een lange winter, waarbij vooral de jonge dieren die dan zijn geboren en nog nooit buiten zijn geweest, gaan springend naar buiten.  En je moet dan op zo'n moment niet voor de uitgang staan, want je wordt omver gelopen.

Twee alledaagse beelden, voor misschien veel mensen die in de stad wonen vreemd, maar voor iedere boer overduidelijk. Na een lange donkere tijd (de stal) is er eindelijk gerechtigheid en de bijbehorende vrijheid (het weiland) en de mensen zullen juichen, vrolijk zijn zoals deze kalveren.


Tags: Boerenleven, Fauna, Maleachi

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij