‹ Hoelang nog christenvervolging?Bijbelquizvraag (81) ›
Bijbeltuin "het Paradijs"
Gepubliceerd op 18-06-2011

Gisteren is officieel tijdens het vijfjarig jubileum aangekondigd dat bij de zorgboerderij het Paradijs in Barneveld een Bijbeltuin zal worden aangelegd.  Voor hen die niet bekend zijn in Barneveld, het Paradijs is de volksnaam voor het bos Erica en te midden van deze schitterende omgeving is de gelijknamige zorgboerderij.

Nu worden de laatste tijd wel vaker stiltetuinen aangelegd, maar zelden nog Bijbeltuinen en de bestaande Bijbeltuinen in Nederland zijn allemaal niet zo groot. Het is dan ook fantastisch nieuws dat er nu één bijkomt die behoorlijk groot zal worden. Zoals uit de foto's al blijkt is het er al schitterend en er zijn al verschillende planten en bomen die voorkomen in de Bijbel. De komende tijd, zal dit langzaam worden uitgebreid.

Er zijn al vergevorderde plannen hoe het eruit gaat zien en zodra er meer nieuws is zal ik dat melden op deze website. Op dit moment komt er eerst een strook met allerlei kleinere planten via welke de bezoeker komt in een bosachtig gebied waar verschillende grotere bomen zoals de ceder, de eik en de moerbeiboom zal worden geplaatst. Daarna als men weer richting de boerderij loopt komt men langs een vijver met een veld met verschillende planten die in de categorie "bloemen des velds" vallen.

Nu zijn de kosten van het aanleggen van zo'n tuin behoorlijk hoog en dankzij een genereuze gift zijn 2 oude olijfbomen gedoneerd. Maar 2 bomen maken nog geen Bijbeltuin, daarom wil ik jullie oproepen als jullie ook deze tuin verder willen verwezenlijken om contact op te nemen met de zorgboerderij om te vragen hoe u kunt bijdragen.


Tags: Bijbeltuin, Flora

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken