‹ Bijbelquizvraag (82)Kerken: Masaka (Oeganda) ›
Tegen niemand zeggen
Gepubliceerd op 27-06-2011

‘Denk erom dat u tegen niemand iets zegt, maar ga u aan de priester laten zien en breng het reinigingsoffer dat Mozes heeft voorgeschreven, als getuigenis voor de mensen.’

Markus 1:44 (HSV)

Als Christus iemand geneest dan valt het op hoe vaak Hij zegt dat degene die genezen is dit niet moet doorvertellen aan anderen. Dit is een compleet andere houding dan we tegenwoordig vaak zien, waar bekende predikers al vooraf voordat iemand is genezen vol bombarie aankondigen dat er een genezingsdienst is.

Ik heb me dan ook afgevraagd of er een speciale reden voor is. En ik denk dat één van de belangrijkste punten is dat rondom zo'n genezing geen cultus ontstaat, die hoe mooi het er ook allemaal uitziet, je afleid van het belangrijkste nl. Christus volgen. Daarnaast blijkt vaak dat niet de genezing van de persoon het belangrijkste is, maar de stap die daarna komt, nl. het volgen van Christus. Toen Jezus de 10 melaatsen genas, was er maar één (1) die terugkeerde, hieruit blijkt dat wij mensen niet zo dankbaar zijn, en een genezing als een cadeautje zien dat we eigenlijk gewoon recht op hadden en daarna gewoon doorgaan met ons zondige leven.

Ook valt op dat niet iedereen genezen wordt, zo lezen we in Johannes 5 dat Jezus naar de vijvers van Bethesda gaat waar vele zieken zijn, toch geneest Hij er maar één. Had Hij niet alle andere zieken kunnen genezen? Het is ook om deze reden dat niet veel ruchtbaarheid moet worden genezen, want niet iedereen wordt genezen. Het is niet de prediker die bepaalt wie genezen wordt, maar Christus. En het zou kunnen zijn dat als iemand niet genezen wordt de mensen een afkeer krijgen van het geloof en zich er tegen gaan verzetten.


Tags: Markus, Ziekte
Gerelateerde onderwerpen: Markus, Ziekte

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken