‹ Bijbelquizvraag (84)Anemonen spinnen ›
Staar
Gepubliceerd op 11-07-2011

In de Bijbel lezen we soms ook over ouderdomskwalen zoals staar. Cataract (ook wel grauwe of grijze staar genoemd) is een vertroebeling van de ooglens. We weten dat Izak (Gen 27:1), Jakob (Gen 48:10), Eli (1 Sam 4:15) en Ahia (1 Kon14:4) allemaal aan deze ziekte leden. Interessant is dat niet alleen de ziekte wordt vermeld bij genoemde personen, maar dat het blijkbaar ook een algemene ouderdomskwaal was. Want van Mozes wordt gezegd dat zijn oog nog ongebroken was – blijkbaar was slecht zicht op je ouwe dag zo normaal dat het gold als een speciale zegen als je nog scherp zag (Deut 34:7b).


Tags: Ziekte
Gerelateerde onderwerpen: Ziekte

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs